Søg
Nyhed

Udstillingsprojekt i Medicinsk Museions have

Oplev 3D-printede skulpturer af historiske udstillingsobjekter i Medicinsk Museoins have.

Medicinsk Museion og Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler samarbejder med projektet Daphne om at aktivere Museions genstande i samtidige kontekster – og samtidig undersøge, hvordan 3D-print og nye, myceliebaserede materialer kan udvikles.

Daphne er 3D-printede skulpturer af et korset til tuberkuloseramte børn. Korsetterne er en del af Museions samling og er blevet 3D-scannet som oplæg til de nye skulpturers form.

Skulpturerne er printet i et myceliumbaseret materiale – af ler, træmel og mycelium, og står som levende former i en glasmontre i Museions have.

Ligesom korsettet engang var en støttestruktur for barnet, der havde det på, er de 3D-printede skulpturer en støttestruktur, som myceliet kan bebo, føde af og vokse fra.
 
Mycelium er den underjordiske del af en svamp eller et svampelegeme. Mycelium består af et sammenhængende trådformet netværk af cellestrukturer, der hedder hyfer. Dette trådformede hyfesystem udvikler sig som et underjordisk netværk, der kan opnå et ganske omfattende omfang.
Der er voksende fokus på forskning i mycelier med henblik på at benytte det som erstatning for plast/olie-baserede materialer og animalske produkter, som en del af en større klima- og ressourcebevidsthed.
 
Korset-skulpturerne har gennem vinteren stået i ”The Living Room”, som er et projektrum ved Martin Grünfeld, adjunkt på Medicinsk Museion. Skulpturerne er herefter blevet geninstalleret i udendørs rammer, som vil påvirke udviklingen af mycelierne og deres vækst.
 
--
 
Daphne er et samarbejde mellem Medicinsk Museion, ved Martin Grünfeld og Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, ved KUV-projektet Digital Materialities der består af lektor i keramik Karen Harsbo, lektor i bæredygtige materialer Malene Bang, undervisningsassistent ved 3D-laboratoriet Oskar Koliander og leder for Laboratoriet for kunstnerisk forskning Maibritt Borgen.
 
Projektet Digital Materialities på Kunstakademiets Billedkunstskoler, undersøger gennem kunstneriske eksperimenter de digitale teknologiers indvirkning på vores fysiske liv.
 
Daphne
Haven ved Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K