Søg

BFA-skolen

BFA-skolen udgør den 3-årige BFA-uddannelse (Bachelor of Fine Arts).
Efter afsluttet BFA kan studierne fortsættes på MFA (Master of Fine Arts).

BFA-skolen er en tværfaglig skole hvis primære funktion er at støtte den studerende i at etablere en kunstpraksis med en værkproduktion, der foregår i et krydsfelt mellem egne undersøgelser, kunsthistorisk og kulturel viden og materialekendskab.

På BFA-skolen lægges der derfor vægt på eksperimentering, studieteknik, research, og udfordring af processer, arbejdsmetoder, og materialebrug. Den studerende introduceres til et bredt udvalg af praksisformer, kunstopfattelser og medier.

Undervisningen 

Undervisningen fokuserer på at etablere et sprog, der kan støtte den studerende i at navigere mellem kunstnerisk arbejde, teori, kunsthistorie, kultur og samfund. At reflektere over eget og andres arbejde er ligeledes en væsentlig del af studiet.

BFA-skolen har mellem 80 og 90 studerende fordelt på tre årgange. De fire faste undervisere på BFA-skolen er alle udøvende billedkunstnere.

Praktisk foregår undervisningen dels som praksisgrupper og dels som individuelle ateliersamtaler med udgangspunkt i den studerendes egen produktion. Desuden tilbydes der en række kurser, praktiske såvel som teoretiske. Det obligatoriske, teoretiske forløb omfatter undervisning i kunsthistorie og kunstteori.

Der arrangeres desuden kurser i samarbejde med Billedkunstskolernes laboratorier, der introducerer til billedkunstneriske discipliner som maleri, skulptur, keramik, video, mediekunst, lyd og foto.

Aktuel semesterplan kan tilgås via dette link

Studieordning
Studieordning 2018
---

BFA-skolen
Peder Skramsgade 2B, 3. sal
1054 København K

Nermin Duraković

Lektor

Nermin Duraković er billedkunstner og arbejder med medier som skulptur, installation, foto og tegning. Hans kunstneriske interesse ligger inden for samtidspolitisk kunst og æstetik. Duraković har flere udstillinger bag sig, både hjemme og i udlandet, og han har over de seneste to årtier været engageret i at opbygge en række kulturelle og sociale aktiviteter og projekter. Nermin Duraković er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 2000-2005.
 

E-mail

Telefon

+45 3374 4624

Lektor Hannah Heilmann

Hannah Heilmann

Lektor

Lektor Hannah Heilmann arbejder i et felt mellem klassiske og performative discipliner hvor kunstbegrebet og kunstnerrollen er til forhandling. Værkerne udfolder sig ofte som mise-en-scenes, iscenesættelser, hvor hierarkiet mellem rekvisitter, kostumer, social udveksling og færdige værker smuldrer. Heilmanns praksis forsøger at diskutere Subjektiviteten; en diskussion som på én gang er en metode og et indhold.

Heilmann er en del af den københavnske produktionsunit TOVES, driver radio-værket General Booty of Work, og var med i gruppen Ingen Frygt (2001-10), der kanaliserede en vestlig underbevidstheds længsler, død og kapitalisme ind i installationer, selvportrætter, fester og musikvideoer.

Heilmann har tidligere undervist på Billedkunstskolernes Grundskole, Det Fynske Kunstakademi og Ærø Kunsthøjskole.
Heilmann har en lang række performances, solo- og gruppeudstillinger fra internationale museer og udstillingssteder bag sig. Hun er uddannet cand. mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet.

E-mail

Telefon

+45 3374 4625

Link

HannahHeilmann.dk

Portraet af Jeuno JE Kim

Jeuno JE Kim

Lektor og studieleder

Billedkunstner Jeuno JE Kim har en baggrund inden for teologi, musik og radio. Kim arbejder med animation, performance, spil, lyd, video og tekst. Hendes værker beskæftiger sig med de geopolitiske forhold og udviklinger, der påvirker identiteten hos befolkningsgrupper, som lever uden for deres hjemlande - og med de påtrængende politiske, sociologiske og kulturelle spørgsmål, der gennemsyrer disse gruppers virkelighed, såsom nationalisme, oversættelse og historiefortælling.
 
Siden 2009 har hun arbejdet sammen med den svenske kunstner Ewa Einhorn om emner, der har at gøre med konstruktionen af ​​Norden som region, heriblandt forholdet mellem politisk retorik, nationale territorialkrav og nationer som brands. Deres fælles feministiske animationsprojekt, Krabstadt, består af en serie kortfilm, der på satirisk vis behandler aktuelle emner som immigration, integration, arbejdsløshed og sex.
 
Kim er født i Sydkorea og har i dag base i København og Göteborg. Hun har en bachelorgrad fra Oberlin College, en kandidatgrad i teologi fra Harvard University, og en MFA fra University of Illinois i Chicago. Hun er i øjeblikket lektor på HDK-Valand – Högskolan för konst och design under Göteborgs universitet og er på orlov herfra i indeværende studieår (2021/22).
 
https://www.gu.se/en/research/the-reluctant-game-make

E-mail

Telefon

+45 3374 4621

Marianne Hurum

Lektor

Carsten Anniksdal / NRK

E-mail

Telefon

+45 3374 4627