Søg
Forelæsning

Artist talk med Magni Borgehed

Kom til artist talk med Magni Borgehed i Mediekunstauditoriet d. 7. juni kl. 11.

Magni Borgehed har i sin praksis udviklet en metode til at tilegne sig repertoiret af maleriske gestus – han har omformet værkets post-ironi, afskårethed og selvreferentialitet og gjort det til materiale-båret indhold.
 
Udstillingsstedet 1857, Oslo, skriver om Borgehed: "Hans helligelse til maleriet er grundlæggende en interesse i mulighederne for at påføre og arrangere maling på lærred."
 
Værkerne har noget generations-funderet over sig, som om Borgehed er arvtageren og den aktuelle udøver i en lang slægt af håndværkere, som alle har arbejdet i en radikal beskedenheds tjeneste.

Hans kommende soloudstilling 13 True Stories på Last Resort I København omfatter en ny serie af malerier i store formater skabt i Australien og Canada.
 
Magni Borgehed (f. 1982, Växjö) bor og arbejder I Sikås, Sverige. Han har senest udstillet på Toves, København; 1857, Oslo; DOMA Nordica, Sofia; Last Resort, København; Loyal Gallery, Stockholm; Lumba Kuda, Preninag; MODEL, Vancouver; Contemporary Art Center of  Portland; Växjö Konsthall, Växjö; Gallery Henningsen, København; Galerie Martin Janda, Wien.