Søg

Pavillonen

CHART-pavillon forvandles til kunstnerdrevet udstillingsplatform.

Kommende udstilling:

Andreas Rønholt & Sebastian Hedevang, The Chocolate Wagon
OBS! Datoerne for udstillingen The Chocolate Wagon er ændrede til 27. januar - 28. februar
Fernisering: 26. januar, kl. 18-20

I sensommeren 2016, stod seks midlertidige pavilloner i Kunsthal Charlottenborgs forgård, der husede bar, spisested og udstillingssrum under CHART-messen. Pavillonerne belv tegnet af studerende fra en række af Nordens førende arkitektskoler, hvis respektive projekter blev udvalgt ved en open call. Konkurrencen var en del af messens interdisciplinære initativ CHART SOCIAL, der hvert år stiller skarpt på krydsfeltet mellem billedkunst, design, arkitektur, musik, performance og gastronomi igennem et program af kulturelle begivenheder, projekter og talks.
 
Efter messens afslutning lever en af pavillonerne videre i kunsthallens forgård. Den firkantede konstruktion med titlen The Walkin’ Display blev oprindeligt tegnet af Emil Fabritius Buchwald & Mads Nikolaj Brandt og fungerede som restaurant og udstillingssrum under CHART. På daværende tidspunkt blev The Walkin’ Displayindviet med en installation skabt af tre elever fra Billedkunstskolerne: Cecilie Skov og Benedikte Bjerre, der netop har afsluttet deres MFA ved Billedhuggerskolen samt Jacob Alrø, der er studerende på 6. år. I dag er styringen af The Walkin’ Display overgået til samme elever, der driver det som udstillingsplatform med titlen Pavillonen.
 
I det næste år frem vil Pavillonen vise udstillinger af Billedkunstskolernes studerende, som er indhentet via open call og kurateret af Skov, Bjerre og Alrø. I følge kunstnerne, er det Pavillonens formål at udfylde et mellemrum mellem Kunsthal Charlottenborg og Udstillingsstedet Q ved at skabe en platform, der kan fremvise de studerendes mere omfattende projekter:
 
“Ønsket er at Pavillonen skal fungere som et slags bindeled mellem uddannelsen på Billedkunstskolerne, Kunsthal Charlottenborg samt det elev-drevede Udstillingsstedet Q. Pavillonens program adskiller sig fra kunsthallens større udstillinger af etablerede kunstnere samt fra Udstillingsstedet Qs mange mindre, spontane udstillinger, der vel og mærke også er skabt af de studerende, men ikke er kuraterede”, kommenterer Skov og Alrø.
 
De fortsætter: “Hver udstilling i Pavillonen varer omkring halvanden måned, hvilket er en længere periode. Kurateringen tager således udgangspunkt i at fremvise gennemarbejde værker med høj kvalitet og en indholdsmæssig tyngde, som kan bære en længere visning. Samtidig er Pavillonens beliggenhed i Kunsthal Charlottenborgs gård en god mulighed for at tiltrække et publikum, der måske ikke på forhånd er bekendt med Billedkunstskolernes aktiviteter.”