Søg

Billboard Casablanca

Den 28. marts 2015 tog Kinga Bartis og Coline Marotta fra Malerskolen på Billedkunstskolerne til Casablanca i 10 dage for at deltage i Billboard Festival Casablanca

Kunstner og kurator Hanne Lise Thomsen havde oprindeligt inviteret professor Anette Abrahamsson fra Billedkunstskolernes Malerskole til at udstille et værk på Billboard Festival Casablanca 1.-15. april 2015.

Anette Abrahamsson tog initiativ til at involverede otte af hendes studerende til at udstille på otte af de i alt 63 billboards, som Hanne Lise Thomsen havde lejet til formålet, og som i forvejen findes overalt i Casablanca.

To af de udstillende studerende, Kinga Bartis og Coline Morotta, tog til Casablanca forud for og under udstillingsperioden. Det var en fantastisk oplevelse, men også lidt af et kulturclash, for de to danske kunststuderende. Både i forhold til lokalbefolkningen, der er så reklamevante, at mange antog kunstværkerne for at være reklamer for noget, men også i forhold til mødet med en helt anden og langt mere uselvstændig kunstuddannelsestradition. 

Se alle billboards og læs mere om Billboard Festival Casablanca her