Søg
Nyhed

Udstillinger og arrangementer på Kunstakademiet 2024

Kunstakademiet glæder sig hvert år til at invitere offentligheden indenfor til udstillinger og arrangementer, hvor studerende og undervisere præsenterer deres arbejde.

Præsentation af kunstneriske projekter og dialog med offentligheden er en fast del af Kunstakademiets uddannelser. Du kan her læse om Kunstakademiets udstillinger og udstillingsplatforme.
 

UDSTILLINGER OG OFFENTLIGE ARRANGEMENTER 2024

11. april 2024 (fernisering): Afgangsudstillingen på Kunsthal Charlottenborg

Maj 2024: Bachelorudstillingen

14. - 16. juni 2024: Rundgang på Kunstakademiet

Opdateres løbende. Der tages forbehold for ændringer

OM KUNSTAKADEMIETS FASTE UDSTILLINGER OG PLATFORME

Rundgang
Hvert år i juni åbner Kunstakademiet dørene for offentligheden, som kan opleve de studerendes værker dér, hvor der dagligt arbejdes med kunsten. I værksteder og atelierer, over auditorier, haver og gårde, kan gæsterne opleve de studerendes værker. Nogle værker står færdige, andre bærer præg af at være i proces. Akademiet og de studerende åbner dermed for et unikt indblik i både arbejds- og læringsprocesser og for møder med værker af studerende under uddannelse.
 
Bachelorudstillingen
Bacheloruddannelsens tredje år afsluttes med en offentlig udstilling i maj måned. De studerende præsenterer deres bachelorprojekter, og de organiserer selv udstillingen, formidling og det øvrige samarbejde.
 
Afgangsudstillingen
På master-uddannelsens afsluttende år skaber hver afgangsstuderende selvstændigt eller som gruppe et værk til afgangsudstillingen, som er en stort anlagt udstilling på Kunsthal Charlottenborg. De studerende vælger i fællesskab med Kunstakademiet en kurator, som de samarbejder med om til den fælles præsentation af holdets afgangsprojekter. De studerende arbejder ligeledes tæt sammen med Kunsthal Charlottenborg, som er et professionelt, internationalt udstillingssted og kulturhus – og på den måde er de studerende med deres afgangsudstilling hovedaktører i afviklingen af en stor, velbesøgt og formidlet kunstbegivenhed. Afgangsudstillingen finder sted i april og maj måned.
 
Udstillingsstedet Q
Udstillingsstedet Q er projektrum med direkte indgang fra gaden, hvor studerende på Kunstakademiet kan eksperimentere med forskellige udstillingsformater, samarbejder, workshops, performances, formidling etc. Alle studerende har løbende mulighed for at udstille eller vise projekter i Q, og udstillingskalenderen er som regel fyldt op hele skoleåret.
 
Kunstakademiets afdelinger
Mange af Kunstakademiets afdelinger og studerende arbejder individuelt eller i fællesskab systematisk med formidling, f.eks. ved at etablere performance- eller udstillingsplatforme på afdelingen, ved at organisere offentlige forelæsningsrækker eller ved at arrangere udstillinger eller visninger på eksisterende platforme uden for Kunstakademiet.