Søg
Forelæsning

Charlottenborg Art Talk: ORLAN

Søndag d. 1. oktober kl. 14 danner Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg ramme for en art talk med den verdensberømte franske kunstner ORLAN.

 

ORLANs kunstneriske praksis spænder over skulptur, fotografi, performance, video, videospil og augmented reality ved hjælp af videnskabelige og medicinske teknikker som kirurgi og bioteknologi.
 
Hendes arbejde og ideer problematiserer kroppens status i vores samfund, hvor nye medicinske teknologier vinder frem. ORLANs egen krop fungerer som et medium, et kunstnerisk råmateriale og som en visuel støtte for hendes konceptuelle arbejde. Hun er en central figur inden for kropskunst og "carnal art", som hun selv har betegnet sin praksis i et manifest fra 1989, og hendes værker udfolder sig ofte omkring feministiske perspektiver.

Ved talken vil ORLAN foretage nedslag i sit samlede værk med bl.a. præsentationer af tidlige værker. Herudover vises bl.a. film og videospil.
 
Talken bliver introduceret og modereret af forfatter og postdoc ved Københavns Universitet Jens Hauser. Talken foregår på fransk, men vil løbende blive oversat til engelsk af Hauser. Adgang er gratis, når der er købt billet til kunsthallen. Afholdes i Kunstakademiets Festsal