Søg
Udstilling

Angela Melitopoulos' installation Crossings udstilles på Kunsthal Charlottenborg

Kunstakademiets professor i mediekunst, Angela Melitopoulos, udstiller i efteråret 2018 sit Documenta-værk på Kunsthal Charlottenborg

Et mesterværk blev Angela Melitopoulos video- og lydinstallation Crossings udråbt til, da det sidste år blev skabt til Documenta 14. Det omfattende værk er co-produceret af Kunsthal Charlottenborg og præsenteres nu for første gang i Skandinavien.
 
Crossings skaber en fortælling om krig, om forskellige former for slaveri i fortid og nutid samt om miljømæssige katastrofer. Værket fokuserer på de kaotiske vilkår, der vokser ud af den aktuelle gældskrise i Grækenland, hvor dereguleringer skaber en form for borgerkrig mod landets indbyggere. Krig, ødelæggelse og oplevelsen af en traumatisk neoliberal virkelighed videreføres fra krop til krop, fra generation til generation. I værket høres en endeløs række stemmer, der hæver sig, sammenflettes og danner nye udtryksformer.
 
Værket omslutter publikum med skærme og højttalere, der viser en række sammenkædede scener, hvilke tilsammen danner den overordnede fortælling, som samtidig står og sitrer i forhold til hinanden.
 
Blandt disse scener ser man blandt andet, hvordan grænsen mellem Grækenland og Makedonien i Idomeni blev lukket i foråret 2016, og den brutale forflytning af flygtninge fra havnen i Piræus, hvor en særligt sårbar gruppe migranter havde slået lejr under en motorvejsbro.
 
Crossings er en fire-kanals video- og seksten kanals lydinstallation af Angela Melitopoulos (f. 1961) i samarbejde med komponist Pascal Criton, videokunstner Angela Anderson, filosof Maurizio Lazzarato, videoaktivist Octay Ince og schizoanalytiker Paula Cobo Guevara.
 
Udstillingen er støttet af Goethe-Institut Dänemark, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

Den teoretiske platform for udstillingen vil blive udfoldet gennem en serie af events med følgende:

Kommende events:

Onsdag 9. januar kl. 17
Marie Louise Krogh læser ‘The Concept of History’ af Walter Benjamin
Fri entré

Tdligere events:
Onsdag 21. november kl. 17
Angela Melitopoulos i samtale med Mathias Kryger (talk)

Torsdag 29. november kl. 17
Guattari Reading Circle læser ‘The Micro-Politics of Fascism’ af Félix Guattari

Onsdag 4. december kl. 16
Maurizio Lazzarato læser ‘Wars and Capitalism’ af Maurizio Lazzarato

Onsdag 5. december kl. 17
Maurizio Lazzarato (talk)

Torsdag 13. december kl. 17
Guattari Reading Circle læser ‘The Three Ecologies’ af Félix Guattari

Onsdag 19. december kl. 17
Angela Anderson læser ‘Returning the Gift’ af Robin Wall Kimmerer
 
Læs mere om udstillingsperiode, åbningstider osv. på Kunsthal Charlottenborgs hjemmeside.