Søg
Forelæsning

Åbent seminar: Writings of Bodies

Writings of Bodies tematiserer en pluralitet af kvindelige kroppes kunstneriske fremskrivninger af egne erfaringsfelter i en kunstnerisk form. Sigtet er at reflektere over kunstneriske muligheder og friheder til at indstifte forskelle og irreducible individualiteter inden for kunstens felt.

Tid og Sted:
 Festsalen, Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

 Lørdag d. 7. december, 2019, kl. 13-16.45
Seminaret afholdes på dansk

Kunsthistorien, der folder sig ud som et narrativ bygget op omkring kunstværket skabt af den mandlige kunstner, kan ses som en totalitarisme ved dens afvisning af pluralisme. Samfundets stadige prioritering af det maskuline som den størrelse, der har magt, taleret og taletid, udgør tillige en bevægelse mod det totalitære, atter ved en anti-pluralisme.
 
Med Writings of Bodies vil arrangørerne celebrere et mangefold af kroppe som diskursive subjekter både i relation til kunsthistorien, men også i forhold til vor tids samfundsmæssige samtaler. Seminaret vil åbne reflekterede mulighedsrum for, at de kvindelige kunstneres fremskrivninger af deres egne erfaringshorisonter i kunstneriske narrativer nyder fremme i både kunsthistorien og i samfundet som sådan.
 
Seminaret Writings of Bodies er co-arrangeret af Det Kongelige Danske Kunstakademi ved Rektor Kirsten Langkilde samt billedkunstnerne Dorte Jelstrup og Elisabeth Toubro, der er co-kuratorer for udstillingen Writings of Bodies <<<We Know It From the Inside>>>, der afholdes på Den Frie Udstillingsbygning, København, d. 30. november, 2019, til d. 5. januar, 2020.
 
 
PROGRAM
 
Kl. 13 - 13.15. Åbning ved Kirsten Langkilde, Rektor, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne
 
13.15 - 13.20. Åbning ved Dina Vester Feilberg, Direktør, Den Frie Udstillingsbygning
 
Kl. 13.20 - 13.40. "At skrive kroppen: Radikal narrativitet" ved Dorte Jelstrup, Billedkunstner, filosof og ekstern lektor, Roskilde Universitet
 
Kl 13.40 - 14.00. "Soloudstillinger på Louisiana af væsentlige kunstnere" ved Tine Colstrup,
Museumsinspektør, Louisiana Museum of Modern Art
 
Kl. 14.00 - 14.20. Samtale med Kirsten Justesen, Billedkunstner
 
Kl. 14.20 - 14.35. Performance: "Party Conversation" af Karen Nhea Nielsen, Billedkunstner
 
Kl. 14.35 - 15.05. Pause
 
Kl. 15.05 - 15.25. Samtale med Maria Wæhrens, Billedkunstner
 
Kl.15.25 - 15.45. "Status (quo?)" ved Rune Gade, lektor, Københavns Universitet
 
Kl. 15.45 - 16.05. "En personlig analyse af fyrre års feministisk kunstproduktion - med Medusas latter som prismekikkert" ved Elisabeth Toubro, Billedkunstner
 
Kl. 16.05 - 16.45. Spørgsmål fra salen og diskussion

Seminaret Writings of Bodies finder sted lørdag d. 7. december, 2019, kl. 13-16.45, Festsalen, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, Kongens Nytorv 1, 1050 København K.
 
Seminaret er arrangeret af Kirsten Langkilde, Rektor, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, Dorte Jelstrup, Billedkunstner, filosof og ekstern lektor, Roskilde Universitet og Elisabeth Toubro, Billedkunstner.
 
Arrangementet er offentligt, og alle er velkomne. Der er gratis adgang, og deltagelse i seminaret kræver ingen forudgående tilmeldning.