Søg S

Procedure for ansøgning om ph.d. og postdoc-projekter på Kunstakademiet

Kunstakademiet huser forskningsprojekter inden for praksisbaseret kunstnerisk forskning. Hvert år har Kunstakademiet en ansøgningsrunde for at søge om forskningsstillinger. Her kan du finde praktisk information om årets runde og en generel introduktion til, hvordan stillingerne fungerer og er finansieret.
 
På Kunstakademiet er vores ph.d.- og postdoc-projekter inden for praksisbaseret kunstforskning i altovervejende grad støttet af Novo Nordisk Fondet (NNF) og deres Mads Øvlisen stipendier. Projekterne huses på Kunstakademiet og ph.d.-graden gives af et dansk universitet, hvor kandidaten indskrives. Det betyder, at ph.d.-kandidater finansieres gennem NNF, men sidder på Kunstakademiet og indgår i et tæt fagligt forløb med et universitet, hvor de også har deres hovedvejleder. Det anbefales at man har en bivejleder på Kunstakademiet og at man tænker dette ind i ansøgningen. I praksisbaseret kunstforskning bruger man de metoder, man har udviklet i sin kunstneriske praksis, til at undersøge et relevant forskningsfelt. Det færdige ph.d-projekt rummer derfor både praksiselementer såsom værker, performances og udstillinger, samt en skriftlig refleksion (afhandling).
 
Når du laver ph.d.- og postdoc-projekter på Kunstakademiet, bliver du tilknyttet Laboratoriet for Kunstens Forskning, som er skolens forskningsafdeling. Du kan læse mere om Laboratoriet her.

Mere information om procedure for ansøgning om ph.d. og Postdoc