Søg

"Kunstnerne skal tilbage i samfundsdebatten"

- Michael Thouber udnævnt til direktør for Kunsthal Charlottenborg

 

Kanalchef på DR2 Michael Thouber er udnævnt til direktør for Kunsthal Charlottenborg og tiltræder 1. september 2015.

I løbet af de kommende måneder skal Kunsthallens nye direktør udarbejde en visionsplan for Kunsthallens profil i perioden 2016-18. En af de centrale visioner for Michael Thouber er ønsket om, at kunstnerne igen får en mere central plads i samfundsdebatten og samfundsudviklingen. 

"Kunstnerne har mistet deres naturlige og væsentlige plads i samfundsdebatten. Derfor var kunsten og kulturen også nærmest fraværende i det netop overståede folketingsvalg. Den stemme er det vigtigt, at få tilbage, fordi kunstnerne ofte bidrager med et andet blik og stiller en række kritiske spørgsmål til den tid, vi lever i", udtaler Michael Thouber. 
 
"Jeg vil gerne være med til at finde den næste Yahya Hassan inden for billedkunstens verden. Han er en begavet kunstner og samtidig en gamechanger for den offentlige debat. Der er mange flere med hans format og talent på kunstscenen. Jeg vil gerne gøre Kunsthal Charlottenborg til et sted, hvor danskerne kan møde visionære, provokerende og relevante betragtninger om den tid, vi lever i". 
 
Rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, Sanne Kofod Olsen, som er ansvarlig for ansættelsen, udtaler: ”Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Michael Thouber og til at se, hvad Kunsthallen kan udvikle sig til under hans ledelse. Han har stærke kompetencer indenfor såvel det kunstfaglige som indenfor ledelse og kommunikation, og det tror jeg, vi vil få stor glæde af på Kunsthal Charlottenborg”. 
 
Michael Thouber skal stå i spidsen for udviklingen af Kunsthal Charlottenborg som et nationalt centrum og kraftfelt for dansk og international samtidskunst. Kunsthallen skal tiltrække et bredt kunst- og kulturinteresseret publikum og være en vital del af det københavnske og danske kulturliv. 
 
Rektor Sanne Kofod Olsen udtaler: “Med Michael Thouber får vi en stærk kommunikator og en erfaren leder, der vægter samtidskunsten og dens betydning i samfundet og samtidig har lyst til at kommunikere med publikum. Det ligger rigtig godt i forlængelse af den overordnede ramme for Kunsthallen, der blev formuleret i foråret 2015, som lægger vægt på formidling, kommunikation og publikumsudvikling med base i den helt aktuelle samtidskunst – både den unge eksperimenterende og den etablerede.”
 
 

Fakta:

Michael Thouber (f. 1971) er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturvidenskab med en bachelor i kunst- og religionshistorie. Han har arbejdet for DR i en årrække. Først som kulturredaktør og siden som kanalchef. Han har endvidere været strategisk rådgiver i designvirksomheden e-Types. 
Michael Thouber har gennemført DRs to-årige lederuddannelse, der inkluderer et uddannelsesforløb i Media Management på Northwestern University i Chicago.
 
Siden slutningen af 1990erne, hvor Thouber var medgrundlægger af udstillingsstedet og magasinet 1 %, har han arrangeret flere udstillinger i både Danmark og udlandet. Senest udstillingen ”Mit navn er Jørgen Leth” på Kunstforeningen Gl. Strand samt udstillingen ”Zeigen” - en lydudstilling med 156 deltagende kunstnere i Nikolaj Kunsthal i København.
Han er desuden medforfatter til bogen "Alt det man ikke ser" om samtidskunst. 
 
Kunsthal Charlottenborg er en del af Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og Kunsthal Charlottenborg. Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og Kunsthal Charlottenborg er en statslig uddannelses- og udstillingsinstitution under Kulturministeriet. 
 
Kunsthal Charlottenborg og Billedkunstskolerne har fælles administration og har som selvstændig afdeling 8 medarbejdere samt flere kunsthalsværter. Udover Kunsthalsdirektøren består afdelingen af en kurator, en udstillingsproducent, en publikumschef, tre projektansatte og en formidlingsmedarbejder. 
 
Link til Rammeaftalen samt”En kunsthal for fremtiden”.
 
Kontakt:
Rektor Sanne Kofod Olsen: +45 3374 4601,
Kunsthalsdirektør Michael Thouber: +45 2840 8050,
Presseansvarlig Lotte Wassini: +45 3374 4629,