Søg
Forelæsning

Artist talk: Kristian Touborg

Artist talk med Kristian Touborg
29. marts kl. 13:00 i Media Auditorium

"Forleden gik jeg en tur. På gaden så jeg et skinnende objekt, svøbt i translucent hvid plastik som et nedfald fra det ydre rum: næsten uigenkendeligt og fremmed. Men de stirrende xenon-lygter og tilsodede alufælge – delvist dækket af smeltet gummi fra det, der engang var dæk – afslørede genstandens tidligere funktion som køretøj. Løsrevet fra sin oprindelige funktion og form, stod kun en delvis abstraktion tilbage. En orientalsk halskæde dinglede bag den knuste forrudes svagt turkise glas. Resterne af vinduesviskeren omfavnede det forkromede kølerornament, en stejlende løve, som afslørede en nu knust brandværdi, mens en pøl af dybsort, tyktflydende substans spejlede det plastindsvøbte objekts krøllede former. Den udbrændte bil stod som en utilsigtet skulptur, der fordrede sanselig stillingstagen til form, farve, materiale, taktilitet, skala etc. Den ødelagte og umiddelbart tilfældige genstand var for mig et eksempel på, hvordan skønhed er alle vegne omkring os i byen.

Jeg har de seneste år primært været optaget af maleriet i dets udvidede felt og har arbejdet med at fæstne dagligdagsindtryk og –situationer som det udbrændte bilvrag i malerier, relieftavler og skulpturer. Jeg er opslugt af brugen af nye materialer og ny teknologi i form af transportable 3d-scannere, 3d-printere og cnc-fræsning og jeg bruger disse teknikker til at indsamle og genfortælle indtryk fra verden omkring mig. I mit arbejde forsøger jeg at have en skarpsindig følsomhed overfor mine omgivelser, når jeg lader mig drage af stemninger og indtryk fra den kultur jeg færdes i.”

Kristian Touborg har de seneste år arbejdet og udstillet i bl.a. Berlin, London, Edinburgh og Los Angeles, men bor og arbejder i dag i København, hvor han til foråret er aktuel med bl.a. en dou-udstilling med guldaldermaleren L.A. Ring og sin anden soloudstilling hos Galerie Mikael Andersen, samt gruppeudstillinger i Portugal og London.